Gjeldsslave?

Mange av oss føler kanskje at gjelden tynger og at vi gjerne skulle hatt mindre lån, men om dette preger hverdagen din og du ikke lenger klarer å betale dine løpende fakturaer, er det grunn til å stoppe opp og vurdere om du bør søke hjelp.

Gjeldsslave?
Har du mye gjeld som tynger deg i hverdagen? Da kan det være lurt å søke hjelp.

Nedenfor skal vi gi noen enkle råd, som vi håper kan hjelpe de dette gjelder videre mot en bedre økonomisk hverdag, forhåpentligvis uten at dere trenger å søke hjelp.

Kontakt de viktigste kreditorene først.

Har du inkassokrav, må du kontakte inkassobyråene og fortelle om din økonomiske situasjon. Vær åpen og ærlig og be om nedbetalingsavtaler før inkassobyråene krever lønnstrekk og eventuelt tvangssalg av boligen din.

Har du boliglån, kontakt banken din og spør hva de kan bidra med.

Snakk med banken

Kanskje kan banken i en periode tilby avdragsfrihet på boliglånet, slik at du frigjør kapital som kan benyttes til nedbetaling av annen viktig gjeld?

Kanskje kan banken forlenge nedbetalingstiden på lånet ditt? Slik blir terminbeløpet per måned mindre og du får mer likviditet til å betale andre gjeldsposter.

Kanskje kan banken refinansiere noe av problemgjelden du har inn i boliglånet? Snakk med dem og diskutér ulike løsninger. Har du noen forbrukslån eller kredittkort som ikke er gått til inkasso, kan det være mulig at banken kan refinansiere dem inn i boliglånet. Dette vil også redusere din månedlig terminkostnad.

Dersom dette ikke hjelper, kan du kontakte NAV, da de her en egen tjeneste innen økonomi og gjeldsrådgivning. Figent vet at det ofte kan være betydelig ventetid for denne NAV-tjenesten, men det kan være verdt et forsøk. Du har også mulighet til å søke om en offentlig gjeldsordning, men vilkårene for å få dette innvilget er svært strenge og da må du innfinne deg med å leve på et eksistensminimum de neste fem årene.

Dersom ikke dette nytter, kan du ta kontakt med Figent på tlf. 93228783, eller e-post post@figent.no. Vi har svært dyktige rådgivere som alltid er klar for en konstruktiv prat for å finne en løsning på dine økonomiske problemer.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Kredittkortgjeld
Kredittkortgjeld

Har du mange kredittkort? Bli kvitt gjelden en gang for alle.

Kredittkortgjeld
Refinansiering
Refinansiering

Få en ny start med refinansiering skreddersydd din økonomi.

Refinansiering