Betalingsanmerkninger – hva skal til og hvordan blir du kvitt dem?

En betalingsanmerkning kan ødelegge mulighetene for å få innvilget lån, tegne forsikring eller starte et mobilabonnement. Vi hjelper deg slik at du blir kvitt stempelet som dårlig betaler – en gang for alle.

Betalingsanmerkninger – hva skal til og hvordan blir du kvitt dem?

Missoppfatninger rundt betalingsanmerkninger

Det er lett å tro at betalingsanmerkninger er noe som kun oppstår hos de aller dårligste betalerne. De som «alltid» lar regningene forbli uåpnet og ikke bryr seg om purringene som til stadighet dukker opp i innboksen. Sannheten er at alle kan oppleve økonomiske problemer fra tid til annen. Særlig nå, i forbindelse med Korona, har permitteringer og masseoppsigelser, ført til at mange, som tidligere ikke har hatt problemer med økonomien, plutselig har endt opp som «dårlige betalere».

Er du en av dem som befinner deg i en slik situasjon, kan en uoversiktlig økonomi virke fremmed og det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre når brevet om betalingsanmerkning plutselig dukker opp. Vi i Figent ønsker å hjelpe deg, slik at du igjen kan få kontroll over privatøkonomien.

Så, hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning sier noe om betalingsevnen din. Når en faktura som har gått til inkasso ikke blir betalt, kan kravet bli registrert som en anmerkning. Det blir vanskeligere å få innvilget lån i ordinære banker og nærmest umulig å starte et mobilabonnement, tegne forsikring eller handle varer på avbetaling. Når det skal foretas en kredittsjekk av deg, vil anmerkningen dukke opp.

Kort sagt: En betalingsanmerkning bidrar til å begrense hverdagen og merket som dårlig betaler henger ved nesten uansett hva du foretar deg. Det er derfor viktig å handle raskt for å unngå at problemene vokser ytterligere.

Hvordan kan Figent hjelpe deg?

En betalingsanmerkning forsvinner først når det du skylder er betalt. Dersom du ikke har midler tilgjengelig, kan i mange tilfeller en refinansiering være den beste løsningen. Dersom du kan stille med sikkerhet i egen bolig, er mulighetene gode for at vi kan tilby en avtale tilpasset deg og din økonomi. Våre dyktige rådgivere er eksperter på å få oversikt og holde dialogen med kreditorene i selv svært kompliserte saker.

Kontakt oss, så hjelper vi deg tilbake til en trygg økonomi.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Anmerkninger?
Anmerkninger?

Du har gode muligheter for refinansiering, selv om du har fått registrert flere betalingsanmerkninger.

Anmerkninger?
Refinansiering
Refinansiering

Få en ny start med refinansiering skreddersydd din økonomi.

Refinansiering
Bli kvitt inkassogjeld
Bli kvitt inkassogjeld

Får du brev fra inkassoselskap? Vi hjelper deg å bli kvitt inkassogjelden.

Bli kvitt inkassogjeld