«Trippelsmellen» som nå ramme vår privatøkonomi

På torsdag hevet Norges Bank renten med 0,25 %. I tillegg er strømprisen rekordhøy og bensinprisen likeså. Dette er «trippelsmellen» som økonomene nå advarer oss mot.

«Trippelsmellen» som nå ramme vår privatøkonomi
Figent er bekymret for de økonomiene som allerede har økonomiske utfordringer, for denne «trippelsmellen» vil ikke bidra positivt.

Du bør forberede deg på en tøff tid fremover, for det er ingen tegn på at verken renten, strømprisen eller bensinprisen vil gå ned. Derfor kan den kommende høsten og vinteren bli utfordrende for mange av oss.

Det som er mest sikkert, er at rentene vil fortsette å stige. Sentralbankens prognose, med de fleste økonomer, tyder allerede på en ny renteheving før jul og ytterligere to til før sommeren kommer. Om et år vil dermed styringsrenten være et prosentpoeng høyere enn den var, så ja, boliglånet ditt vil bli dyrere – utvilsomt.

Og hva gjelder strømprisen, som nå er på rekordnivåer, forventes den faktisk å stige ytterligere utover vinteren. Økonomene mener videre at den kommer til å være varig høy, på grunn av det grønne skiftet samfunnet gjennomgår. Vi kan håpe på mye nedbør og en økning av vannlagrene, men det vil neppe hjelpe nevneverdig.

Vær forberedt

Videre ser det heller ikke ut til at bensinprisene vil gå ned med det første, så vi nordmenn må belage oss på økte kostnader i tiden som kommer, og mest sannsynlig over lengre tid.Isolert klarer vi perioder med økt rente, en vinter med en høy strømpris og dyrere drivstoff. Dette har vi jo hatt tidligere også. Det som blir utfordringen er alt dette på en gang. De fleste av oss eier bolig, vi bruker alle strøm og må fylle drivstoff på bilen, så dette vil svi.

Du kan skifte strømleverandør og finne en bank som tilbyr lavere boliglånsrente og fylle bensin når det angivelig er rimeligst; mandager og fredager, men økte kostnader må du altså uansett være forberedt på i tiden som kommer.

Figent er bekymret for de økonomiene som allerede har økonomiske utfordringer, for denne «trippelsmellen» vil ikke bidra positivt. Derfor, trenger du hjelp økonomisk, ta kontakt med Figent på telefon 93228783 eller e-post post@figent.no. Kanskje kan vi hjelpe deg med en refinansiering, slik at du får ryddet i økonomien og får en bedre hverdag?

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi