Flere sliter med å betale tilbake forbrukslån

Tall fra Finanstilsynet viser at forbrukslån nå utgjør faktisk halvparten av pengesummene alle norske inkassobyråer krever inn.

Flere sliter med å betale tilbake forbrukslån
Trenger du hjelp med din inkassogjeld? Våre dyktige rådgivere sitter klar til å hjelpe.

Redusert forbruk, økte permitteringer og generell økonomisk usikkerhet knyttet til koronapandemien har resultert i at nordmenn har tatt opp færre forbrukslån. I utgangspunktet en positiv trend, men – dessverre – kan det virke som at det blir vanskeligere å betjene de forbrukslånene som vi allerede har tatt opp. Tall fra Finanstilsynet viser at forbrukslån nå utgjør faktisk halvparten av pengesummene alle norske inkassobyråer krever inn.

Utlånsveksten av forbrukslån har nå falt i flere år og ekspertene mener det er flere årsaker til dette. Innføringen av Gjeldsregisteret i 2019 har hatt en betydelig effekt og ikke minst virkningen av pandemien i 2020. Noen mener også at den tekniske endringen på utsendte fakturaer hvor total saldo, samlet beløp på det du skylder, skal være oppført, har medført økt grad av tilbakebetaling på kunders forbrukslån og kredittkort.

Forbrukslån utgjør nesten 50% av all inkasso

Samlet har altså innvilgede og utbetalte forbrukslån blitt redusert, men det som skremmer oss i Figent er økningen vi nå ser på misligholdte forbrukslån som går til inndrivelse hos inkassobyråene. 11,6 % av alle inkassosaker utgjorde ved årsskiftet forbrukslån, men i sum utgjorde disse sakene nesten 50 % av all inkasso i Norge. Årsaken til dette er, naturlig nok, at et forbrukslån har som regel en høyere pengesum enn eksempelvis en inkassosak på et strømkrav, telefonregning eller bompenger.

Har du et forbrukslån som er gått til inkasso? Trenger du hjelp med din inkassogjeld? Ta den bekymringsfrie hverdagen tilbake og kontakt Figent på tlf. 93228783, eller e-post post@figent.no, og vi skal hjelpe deg videre.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Refinansiering
Refinansiering

Få en ny start med refinansiering skreddersydd din økonomi.

Refinansiering
Anmerkninger?
Anmerkninger?

Du har gode muligheter for refinansiering, selv om du har fått registrert flere betalingsanmerkninger.

Anmerkninger?