Skolestart og lite penger?

Sommerferien er over, hverdagen tilbake og barna skal igjen på skole og kanskje barnehage. En overgang som fort kan bli dyr. Nye klær skal kjøpes, nye bøker, fritidsaktiviteter skal betales samt andre utgifter som uunngåelig medfølger og kan skape trøbbel i en allerede hardt prøvet privatøkonomi.

Skolestart og lite penger?

Så, hva kan du gjøre for å snu denne trenden før det er for sent?

Fra tid til annen vet vi alle at noen perioder i året er tøffere økonomisk enn andre. Tiden etter sommerferie med dertil oppstart av skoler, barnehager, fritidsaktiviteter etc., er økonomisk krevende for mange. Det første du må vurdere er om disse kostnadene er så store at du må utsette andre regninger? Hvis så er tilfellet, kan du alltid be kreditor om utsettelse eller en nedbetalingsplan. Dersom dette ikke nytter, du har kanskje vært gjennom denne runden tidligere eller du har allerede flere kritiske inkassosaker, må du erkjenne at utfordringen er større og du må umiddelbart ta grep. Ikke utsett problemet ditt, for du vet veldig godt at du bare skyver det foran deg og ingen inkassobyråer glemmer. De fortsetter å ringe, maile og sende deg purringer, inkassovarsler og – etter hvert – begjæringer om lønnstrekk og tvangssalg.

Alt dette kan unngås og om du føler at ja, du er der, slik er din privatøkonomi, kan du trøste deg med at du ikke er den eneste som har det slik. Totalt mottok inkassobransjen i Norge 10 millioner saker i 2018, med en samlet utestående inkassogjeld på 93,8 milliarder kroner. Svimlende summer, men de aller, aller fleste saker lar seg løse. Husk det!

Det du mest sannsynlig trenger er en gjennomgang av din økonomi, få utarbeidet en oversikt på alle dine gjeldsposter og inkassosaker, for deretter å samle dette til et lån med pant i boligen din, altså en refinansiering. Slik unngår du å betale på en rekke dyre smålån og kredittkort til skyhøye renter, da alt blir samlet til et lån med en boliglånsrente. Ikke bare blir kostnadene dine betydelig redusert, men det blir enklere og mer praktisk med kun et lån å betale på. Du kan kanskje og låne litt ekstra, slik at du får betalt ut regninger og fakturaer som du vet kommer i fremtiden som du ønsker å ha en økonomisk buffer til.

Klarer du å finne ut av inkassogjelden din på egen hånd, og har en god dialog med din bankrådgiver, kan du forsøke å gjøre denne refinansieringen selv. Føler du derimot at dette blir vanskelig, du har kanskje forsøkt, men mistet motivasjonen underveis i prosessen, kan du ta kontakt med oss i Figent. Vi har lang erfaring med slike refinansieringer og kan lage en fullstendig oversikt på alle dine gjeldsposter og inkassosaker før vi hjelper deg med å samle dette til et lån. Ta kontakt med Figent på tlf. 93228783, eller e-post, post@figent.no.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Refinansiering
Refinansiering

Få en ny start med refinansiering skreddersydd din økonomi.

Refinansiering