Når du har fått innvilget et lån kan det være lurt å tenke igjennom noen punkter

Det er en del forhold du bør tenke gjennom dersom du får innvilget et lån. I det følgende skal vi forsøke å belyse noen av disse punktene. Noen av punktene har du sikkert tenkt på fra før, mens kanskje andre punkter kan hjelpe deg på veien videre?

Når du har fått innvilget et lån kan det være lurt å tenke igjennom noen punkter

Vårt formål er å gjøre deg som lånekunde bevisst på de valgene – og rettighetene – du har, slik at du forsøker å få et lån som er mest mulig skreddersøm i forhold til din privatøkonomi.

1. Er lånesummen korrekt?

Har du kanskje søkt om en litt for høy sum, og faktisk fått det innvilget? Da kan fristelsen være stor til å ta det beløpet som allerede er innvilget. Vi anbefaler deg å ikke ta mer enn du trenger i lån, da dette tross alt er lånte penger.

Av og til kan det være at du har søkt for lite, og det kan nesten være like ille å takke ja til et lån du vet ikke vil være tilstrekkelig i lengden. Da er det nesten bedre å avvente til du har fått innvilget et lån på nøyaktig den sum du vet du trenger.

2. Hvilken nedbetalingstid bør du velge?

Hvor lang tid skal du bruke på å nedbetale lånet ditt? Be om å få noen nedbetalingsalternativer fra långiver og se hva du har råd til. Vær ærlig med deg selv, det er tross alt du som skal betale for dette. Jo fortere du klarer å nedbetale gjelden din, dess bedre, selvfølgelig, men igjen, ikke vær så tøff på nedbetalingen at det går ut over likviditet din ellers. Husk, du har også andre låneforpliktelser og regninger som skal betales. Kanskje långiveren kan hjelpe deg med å sette opp et budsjett?

3. Har du fått den beste renten?

Diskuter lånetilbudet du har fått fra banken med rådgiveren og spør rett ut om de kan tilby deg en bedre rente. Det er et ærlig spørsmål som av og til får et svært hyggelig svar. Bare prøv, og du vil kanskje bli positivt overrasket?

4. Hva vil lånet koste meg?

Sjekk alltid sluttsummen på lånet du har fått innvilget, altså hvor mye lånet vil koste deg når det er ferdig nedbetalt etter endt nedbetalingstid, inkludert alle renter og gebyrer. Som du vil merke er denne summen mye høyere enn det lånet du får utbetalt, så muligens vil det gi deg motivasjon til å arbeide for en hurtigere nedbetalingstid?

5. Er du innvilget avdragsfrihet?

Da må du være veldig oppmerksom på den terminsummen du skal betale når avdragsperioden er over, og være komfortabel med at du kan betale nettopp dette beløpet. Kan du unngå avdragsfrihet, så gjør det, slik at du snarest kan begynne tilbakebetalingen av pengene du tross alt har lånt fra andre.

6. Har du søkt andre steder?

Det lånet du har fått innvilget, er du sikker på at det har de beste vilkårene for deg? Har du sjekket andre banker og lånetilbydere? Gjør dette før du takker ja, for du må ikke akseptere lånetilsagnet med en gang. Sjekk og tenk deg godt om.

Dette er bare noen tips vi i Figent har til deg som har fått innvilget et lån og før du bestemmer deg for å signere lånedokumentene. Har du flere spørsmål til oss, eller trenger du selv hjelp til å få et lån, ta kontakt med oss på tlf. 93228783, eller e-post, post@figent.no. Alternativt kan du chatte med oss her på vår hjemmeside.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Dyre forbrukslån?
Dyre forbrukslån?

Har du dyre forbrukslån og mange kredittkort? Føler du at du bare betaler renter og renter?

Dyre forbrukslån?
Ubetalte regninger
Ubetalte regninger

Føler du at den økonomiske situasjonen er håpløs? Har du sluttet å åpne posten?

Ubetalte regninger
Bli kvitt inkassogjeld
Bli kvitt inkassogjeld

Får du brev fra inkassoselskap? Vi hjelper deg å bli kvitt inkassogjelden.

Bli kvitt inkassogjeld