Når bør du søke hjelp og hvem kan hjelpe deg?

Det er ingen fasit på dette svaret, da vi er alle forskjellige og ingen privatøkonomi er lik. Det er likevel mange som sliter med betalingsproblemer og økonomiske bekymringer – og ikke minst – hvordan man skal løse disse?

Når bør du søke hjelp og hvem kan hjelpe deg?
Har du noen å snakke med? En støttespiller på veien gjør det lettere å ta tak i de økonomiske problemene.

Mange av oss har det tøft og privatøkonomi er virkelig ikke enkelt. Det er mye vi har lyst til å være med på og mange fristelser. Kanskje har vi strekt strikken for langt, tatt opp litt for mye forbrukslån eller brukt kredittkortet litt for flittig den siste tiden? Andre kan ha vært direkte uheldig, blitt permittert eller syk og dermed fått betalingsproblemer.

Du skal i så fall vite at du ikke er alene. Det er mange som sliter med ulik grad av betalingsproblemer. Ferske tall fra Lindorff, Norges største inkassoselskap, viser en markant økning i husholdninger som bl.a. sliter med å betale utgifter til strøm og telefon. I dag er vi 285.000 privatpersoner i Norge med en eller flere betalingsanmerkninger, viser tall fra kredittanalyseselskapet Experian.

Våg å be om hjelp

Så når bør du søke?

Mange av oss trenger bare litt tid, utsette noen regninger, kanskje låne litt privat, så er vi etter hvert tilbake der vi skal være og vi har igjen kontroll på privatøkonomien. Andre sliter mer – myer mer. Mange regninger har forfalt og noen har kanskje sluttet å lese posten, både brev og det som kommer digitalt.

Figents viktigste råd i denne sammenhengen er først å se selv om du klarer å komme deg ut av denne pengeknipen. Kan ringe de du skylder penger å få utsett fakturaene eller å få en nedbetalingsavtale? Dersom dette ikke lar seg gjøre og du er bekymret for hvordan dette skal gå fremover, er tiden inne for å be om hjelp. Er dette situasjonen, så ikke vent med å søke hjelp, da blir det bare verre.

Hvem kan i så fall hjelpe?

Til å begynne med vil vi anbefale å prate med kanskje ektefelle/samboer, om de ikke allerede da er klar over problemene. Alternativt, fortell en venn eller et familiemedlem som du stoler på om dine økonomiske problemer. Kanskje en kollega på jobb kan komme med viktige innspill?

Dersom du ikke føler deg komfortabel med dette, eller du ikke har noen rundt deg som du kan åpne deg opp for og ta en real økonomisk prat med, så søk profesjonell hjelp. Dette kan være alt fra NAV, til banken din eller Figent. Poenget vårt i denne sammenheng er kort, men ikke minst viktig, begynn nå og ikke utsett det. Søk hjelp før dine økonomiske problemer bare vokser og inkassogjelden blir større.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi
Ubetalte regninger
Ubetalte regninger

Føler du at den økonomiske situasjonen er håpløs? Har du sluttet å åpne posten?

Ubetalte regninger