Mange bruker mer enn planlagt i sommerferien

Ferie kan bli dyrt, det vet vi alle. Kanskje brukte du litt mer penger enn du tenkte? Shoppet mer enn du burde? Mange restaurantbesøk blir dyrt når ferien varer noen uker og kredittkortene, som er en lettvint løsning, blir fort brukt flittig.

Mange bruker mer enn planlagt i sommerferien

Vel hjemme kan panikken lett ta oss når vi ser alt som forsvant ut av konto. Er det så lite igjen? Når vi samtidig innser hvor lenge det er til neste lønn, og kredittkortregningen ennå ikke er kommet, kan vi alle kjenne igjen den ubehagelig følelsen som tar overhånd.

- Så, hva gjør du egentlig nå?

For å finne svaret på dette må du først stille deg følgende spørsmål: hvor kritisk er pengeproblemene dine?

Dersom du føler at du har kontroll, at du skal klare å betale dine løpende regninger og fakturaer, men du skulle bare så gjerne hatt litt mer på konto, er det ingen grunn til bekymring. Vi har alle har vært der, og kommer sikkert til å oppleve akkurat denne situasjonen igjen, men om vi er selvkritiske har vi vel strengt tatt heller ikke vondt av å leve litt smalhans etter noen flotte ferieuker? Har vi?

Det beste rådet nå er å ta situasjonen med et smil; betal fakturaene dine etter hvert som de forfaller og vent tålmodig på neste lønning, så kommer du ganske sikkert fort tilbake i god, gammel økonomisk form. Vent og se.

For andre kan den økonomiske situasjonen være mer kritisk. Er det slik at du har så lite igjen på kontoen at du ikke klarer å betale de fakturaene som du nå vet forfaller? Dersom det samtidig er en stund til neste lønn kommer og kan redde deg, kan du vurdere å be arbeidsgiver om et lite forskudd. Videre bør du sette deg ned og se hva du klarer å betale nå og de neste ukene. Del regningsbunken i to; de viktige fakturaene, som du bare må betale, og de andre, som du snarest bør betale, men som strengt tatt kan vente noe. Prioriter spesielt boliglånet og forsikringene dine, og kontakt de andre kreditorene du ikke kan betale ved forfall. Forklar dem situasjonen, vær åpen og ærlig. Spør om du kan få en betalingsutsettelse, eventuelt en nedbetalingsplan, eller kanskje også en kombinasjon? En åpen dialog med dine kreditorer kan fort hjelpe deg over kneiken.

Dersom du ikke ser løsningen på dine økonomiske problemer selv da, trenger privatøkonomien din sterkere medisin. Forutsatt at du ikke kan få økonomiske bidrag fra familie eller venner, må du snarest forsøke å skaffe deg et midlertidig lån slik at du kommer deg gjennom denne økonomiske knipen. Kanskje bør du se på en fullstendig refinansiering av din økonomi?

Kontakt banken din og forklar dem situasjonen. Kan de hjelpe deg? Sjekk med andre lånetilbydere, alternativt Figent, da vi har lang erfaring i å skaffe våre kunder det beste lånet tilpasset den økonomiske situasjonen nettopp du er i nå. En refinansieringsløsning for en kunde, er ikke nødvendigvis den riktig for en annen, men dette hjelper vi deg med å finne ut av.

Og en siste ting, det er svært viktig at du tar tak i disse pengeproblemene med en gang. Ikke utsett dette til i morgen, for penger kommer ikke inn på konto av seg selv. Jo lengre du utsetter problemene, jo vanskeligere og dyrere kan en refinansiering bli.

Vi finner sikkert en løsning, men om du føler dette er vanskelig og tungt, ta kontakt med Figent på tlf. 93228783, eller e-post, post@figent.no, da vi er her for å hjelpe deg. Vi har hjulpet mange som har vært i akkurat samme situasjon som deg, så ta kontakt med oss i dag.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi
Kredittkortgjeld
Kredittkortgjeld

Har du mange kredittkort? Bli kvitt gjelden en gang for alle.

Kredittkortgjeld
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker