Januar - den tøffe måneden!

Da var jul og nyttårsfeiringen over og årets første måned har begynt. Etter mange, og kanskje litt for dyre gaveinnkjøp, juleinnhandling og mye god mat, er hverdagene tilbake og regninger må betales. Hvordan kommer vi oss så gjennom denne måneden?

Januar - den tøffe måneden!

I det følgende skal vi gi noen tips og råd, som kan være nyttig å ta med seg, men husk, vi har klart å komme oss gjennom denne måneden tidligere, så dette skal vi klare igjen.

Grunnen til at mange kanskje føler at januar måned er ekstra vanskelig, har nok flere årsaker. Mange opplever å få utbetalt sin lønn/trygd tidligere i desember enn i januar, da arbeidsgivere tilpasser seg utbetalingene før høytiden setter inn. Videre har man halv skatt i desember, i motsetning til hva vi har i januar, slik at nettolønnen blir betydelig høyere i desember. Mange får også ekstra høye kredittkortregninger etter julehandelen. Andre får engangsfakturaer for forsikring, ulike abonnementer etc. for hele det kommende kalenderåret i januar. Summen av disse faktorene er med på å gjøre januar til en ekstra tøff økonomisk måned for flere av oss. Så, hva kan vi gjøre?

Dersom noen fakturaer forfaller før du får utbetalt lønnen for januar, ring og be om en liten utsettelse. Det går som regel helt fint. Er det større fakturaer, be om avdragsbetaling. Dette går også ofte greit, da de fleste kreditorene er behjelpelig med å finne gode løsninger for deg. Dersom du har lån, forbrukslån eller kredittkort, pleier bankene å være medgjørlige om du har det spesielt trangt i januar. Det viktigste er bare å ringe og forklare dem situasjonen. Vær åpen og ærlig, så får du som oftest en utsettelse eller anledning til dele opp fakturaene i flere avdrag.

I enkelte tilfeller kan de økonomiske startvanskene mange opplever i januar være av mer alvorlig art. Kanskje er du allerede på etterskudd med mange fakturaer og lån? Kanskje har du allerede pådratt deg inkassogjeld? Har du fått brev fra namsmannen og trusler om lønnstrekk eller tvangssalg av bolig, er situasjonen så alvorlig at du bør søke profesjonell hjelp snarest. Dersom du eier bolig har du gode muligheter til å finne en løsning, selv om det kanskje kan virke håpløst. Kontakt en økonomisk rådgiver, før problemene vokser seg for store.

Dersom du føler at du trenger økonomisk hjelp, refinansiering el., kan du gjerne kontakte oss i Figent slik at vi kan forsøke å hjelpe deg til igjen å få en bekymringsfri hverdag. Figent har tlf. 93228783 og e-post post@figent.no.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Anmerkninger?
Anmerkninger?

Du har gode muligheter for refinansiering, selv om du har fått registrert flere betalingsanmerkninger.

Anmerkninger?