Inkassogjelden synker, men vi frykter store mørketall

Inkassogjelden synker og tall fra Finanstilsynet viser at den er redusert med to milliarder sammenlignet med tallene fra i fjor. Dette er gode nyheter, men inkassobransjen frykter at tallene kan lyve og at det kan være stille før inkassostormen feier over oss.

Inkassogjelden synker, men vi frykter store mørketall
Trenger du hjelp med din inkassogjeld? Ikke nøl med å ta kontakt med oss i Figent.

En bekymring er at inkassogjeld, som er eldre enn 18 måneder, har økt med nesten 12 %. Daglig leder, Geir Gridland, hos Inkassopartner, mener at tallene kan være mye verre enn dette. Gridland mener inkassogjelden vil øke allerede om to måneder, samtidig trekker han frem at denne inkassogjelden som er eldre enn 18 måneder er et sterkt faresignal. Gridland mener at dette er de verste sakene og den vanskeligste gjelden å inndrive for inkassobyråene.

De aller fleste inkassosaker løses – heldigvis – i løpet av noen få uker, men mørketallene gir grunn til bekymring. Selv om også Lindorffs tall for første kvartal viser en nedgang i inkassosaker, som for øvrig har vært en trend gjennom hele pandemien, kan dette ha flere årsaker. Kreditorer og inkassobyråer har vært mer tilbakeholdne med å sende saker til inkasso. Videre er det gitt betalingsutsettelser og avdragsfrihet på lån, samt at det har vært et generelt lavere privat forbruk i Norge under pandemien.

Redusert inntekt under pandemien

Derfor er det flere som forventer en økning i både inkassosaker og konkurser når pandemitiltakene opphører. Når dette vil inntreffe, er vanskelig å spå, men når lettelsene opphører og både privatpersoner og bedrifter må begynne å betale regningene sine, kan problemene raskt begynne å melde seg. Det må også tas med i regnestykket at mange har fått redusert sine inntekter under pandemien, noe som vil forverre privatøkonomien ytterligere når avdrag på lån skal betales og fakturaer ikke lenger kan utsettes.

Dersom dette gjelder deg og du trenger hjelp med din inkassogjeld, så ikke nøl med å ta kontakt med oss i Figent. Vi er her for å hjelpe deg og du når oss på post@figent.no eller telefon 93228783. Å håndtere inkassogjeld er noe vi kan.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Kredittkortgjeld
Kredittkortgjeld

Har du mange kredittkort? Bli kvitt gjelden en gang for alle.

Kredittkortgjeld
Bli kvitt inkassogjeld
Bli kvitt inkassogjeld

Får du brev fra inkassoselskap? Vi hjelper deg å bli kvitt inkassogjelden.

Bli kvitt inkassogjeld