Hva kan vi gjøre for å bedre privatøkonomien?

Det er mange grunner til at vi kan få problemer med privatøkonomien vår, men de vanligste skyldes samlivsbrudd, sykdom eller oppussing av bolig. Alle kan vi føle at vi har kontroll på økonomien, før en plutselig hendelse rammer oss - vilkårlig og brutalt - med uante konsekvenser.

Hva kan vi gjøre for å bedre privatøkonomien?

Figent arbeider daglig med mennesker som har havnet i slike livskriser. Felles for slike kriser er at de kan føles urettferdig, ramme hardt, både menneskelig, og ikke minst, økonomisk. Dessverre ser vi at mange som havner i slike situasjoner forsøker å lappe sammen sin allerede skakkjørte økonomi ved hjelp av forbrukslån, kredittkort og andre lett tilgjengelige kreditter. Som kjent for de fleste, er tilgangen til slik kreditt rask og enkel, men dessverre ser vi også at veien deretter er like kort til mislighold, inkasso, lønnstrekk og etter hvert trusler om tvangssalg av bolig og bil. Med aggressiv markedsføring fra slike forbrukslånsbanker, forstår vi at det er lett å ty til slike kortsiktige løsninger, og for mange går dette også helt greit, men for noen går det så galt. Fryktelig galt.

De fleste av oss havner i løpet av livet i et eller flere samlivsbrudd, sykdom rammer oss eller noen som står oss nær, eller et oppussingsprosjekt kan gå litt over styr. Dette er ikke uvanlig. Slett ikke. Det skjer, men da er det viktig at vi forsøker å tenke langsiktig, slik at problemene ikke forplanter seg videre og får konsekvenser for vår privatøkonomi.

Figents medarbeidere har erfart mange tilfeller hvor par har gått fra hverandre og den ene sitter igjen med en trøblete økonomi og trenger akutt økonomisk bistand. Andre ganger har vi sett tilfeller hvor alvorlig sykdom har rammet en person hardt. Da er det også svært lett for at økonomien ikke blir prioritert over en lengre periode. For noen er det kanskje bare litt dårlig økonomisk kontroll over et oppussingsprosjekt som har medført at iveren etter forbrukslån har gått litt for langt, for man ønsker jo å betale regningene sine.

Løsningen i slike tilfeller er ofte en eller annen form for refinansiering. Figents rådgivere har lang erfaring med slike saker. Absolutt ingen sak er for komplisert eller vanskelig. Vi kan undersøke dine muligheter for en refinansiering, slik at du igjen får kontroll på din økonomi. Vi har arbeidet med økonomiske problemer siden 1998, så dette kan vi.

Dersom du har havnet i et slikt økonomisk uføre, eller kjenner du noen som har det, ta kontakt med oss telefon eller e-post, så tar vi en uforpliktende prat.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Kredittkortgjeld
Kredittkortgjeld

Har du mange kredittkort? Bli kvitt gjelden en gang for alle.

Kredittkortgjeld
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi