Hvordan kan du få en bedre pengehverdag?

I hverdagen betaler vi våre daglige regninger som boliglån, billån, forsikring, mat etc. Det som kommer inn på konto, enten som lønn eller trygd, forsvinner stort sett ut i løpet av den neste måneden. Det er ofte ikke tid – eller penger – til å spare, men kanskje det likevel kan være verdt å sette seg ned å tenke litt på akkurat denne delen av din privatøkonomi? Figent har fire enkle råd til deg.

Hvordan kan du få en bedre pengehverdag?

1. Du kan begynne med å spare

Det første rådet er kanskje det enkleste. Hver gang du får lønn, sett av et mindre beløp på en sparekonto. Lag et automatisk trekk i nettbanken din. Du trenger ikke å begynne med et stort beløp, du har tross alt regninger som skal betales, men begynn med et lite beløp, og husk, gjør det fast hver måned. Etter kort tid vil du se at det faktisk er blitt en liten sum som har samlet seg opp. Kanskje blir du så imponert over deg selv at du innser at det faktisk er mulig å øke dette beløpet litt? Etter hvert kan du vurdere å sette det faste sparebeløpet direkte i et fond, men viktig, ikke gjør det for vanskelig og komplisert. Og husk, et lite beløp i måneden blir fort mye penger.

2. Du kan se på forbruket ditt og dine uvaner

Dette rådet krever litt mer av deg, for en gang i mellom kan det være lurt å se på hva det er du bruker penger på. Mat, bolig, bil, strøm osv. må vi ha, men er det noe du kan redusere? Har du noen økonomiske uvaner? Spiser du for eksempel mye ute med venner? Snuser/røyker du for mye? Kan du gå litt oftere og la bilen stå? Kan du bruke mindre penger på småmåltider og søtsaker? Trenger du å bruke så mye penger på klær og interiør hver måned? Har du en dyr fritidsinteresse som kanskje krever litt for mye av privatøkonomien? Tenk litt på dette. Vi sier ikke at du skal slutte helt, men om du reduserer litt på det som krever spesielt mye av din privatøkonomi, kan dette faktisk utgjøre betydelige penger over bare litt tid.

3. Redusér de faste utgiftene. Vurdér bytte av leverandører

Ta deg en liten time og ring rundt til dine ulike leverandører. Ring der du kjøper forsikring, strøm, telefon, innbruddsalarm, bredbånd/TV, og ikke minst banktjenester. Ikke glem noen, ring dem alle! Gjør det enkelt; si at du synes du betaler for mye og ønsker å skifte leverandør, men først ønsker du å høre om dagens leverandør kan tilby deg noe rimeligere. Du vil bli forbauset over å se hvor mange som umiddelbart reduserer prisen til deg. Og de som ikke gjør det, vel da sjekker du enkelt alternativer og bytter umiddelbart. Dette er mye enklere og raskere enn du tror. Prøv og se selv!

4. Du kan samle lån (refinansiering)

Dersom du har flere kredittkort eller forbrukslån, kan det være en svært god idé å samle disse til et lån, en såkalt refinansiering. Dette kan bidra til at dine månedlige rentekostnader reduseres betydelig og medføre mange tusen kroner spart i årlige rentekostnader. Dersom du har inkasso eller betalingsanmerkninger, er ikke det noen hindring, men da kan det lønne seg å ta kontakt med Figent på tlf. 93228783 og vi skal hjelpe deg med råd og bistand underveis.

Dette er Figents fire råd til en bedre pengehverdag. Vi ønsker deg lykke til.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Bli kvitt inkassogjeld
Bli kvitt inkassogjeld

Får du brev fra inkassoselskap? Vi hjelper deg å bli kvitt inkassogjelden.

Bli kvitt inkassogjeld