Fastrente? Så lenge bør du binde renten

I vår forrige artikkel fokuserte vi på fordeler og ulemper med fast og flytende rente. I denne artikkelen ser vi nærmere på lengden av en fastrenteavtale. Så, til deg som velger å binde renten din, hvor mange år skal du binde den for?

Fastrente? Så lenge bør du binde renten
Ønsker du en gjennomgang av din privatøkonomi? Våre dyktige rådgivere hjelper deg gjerne!

De vanligste alternativene er tre, fem og ti år. De fleste som velger fastrente gjør dette for å ha en forutsigbarhet på sine fremtidige lånekostnader og på tre år er det som regel mindre utvikling i din økonomiske situasjon. Derfor bør du forsikre deg for en noe lenger periode. Har du en stram økonomi i dag, vil du mest sannsynlig ha en bedre økonomi om fem år. Dette da du i løpet av fem år har betalt ned en del på boliglånet ditt, i tillegg til at du har hatt lønnsvekst hvert år. Disse to faktorene til sammen vil i løpet av fem år hjelpe deg til en bedret privatøkonomi.

Vår anbefaling

Skal du ha de beste fastrentetilbudene, må du velge å binde renten for ti år. For mange vil dette være svært lenge og du kan møte visse praktiske utfordringer med en slik lengde. Eksempelvis vil enkelte banker ikke tillate at du flytter fastrentelånet ditt til en ny bolig, og da ender du med «svarteper» i form av en ekstraregning til banken for å betale deg ut av fastrenteavtalen din. Skal du velge en slik tidshorisont på fastrenteavtalen din bør du være sikker på å at du skal bli boende i boligen din i denne tiårs perioden. For øvrig kan mye skje på ti år, så man skal generelt være forsiktig med en så lang bindingstid. Spesielt de yngre i etableringsfasen bør være restriktive med en bindingstid på ti år, da mye skjer med økonomien i denne perioden.

Vår generelle anbefaling, vel og merke uten å ha kjennskap til akkurat din økonomi, er å binde renten for fem år, dersom du har bestemt deg for en fastrenteavtale.

Ta gjerne kontakt med oss i Figent, så kan vi rådgi deg ytterligere om fastrente, refinansiering eller andre viktige spørsmål du har tilknyttet din privatøkonomi. Ta kontakt med våre dyktige rådgivere i dag på tlf. 93228783, eller e-post post@figent.no.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi