Fast eller flytende rente? Slik velder du riktig

Alle prognoser tilsier at boliglånsrentene vil stige allerede fra høsten av. Derfor kan det være lurt å stille seg spørsmålet om du skal binde renten allerede i dag?

Fast eller flytende rente? Slik velder du riktig
En avtale om fastrente er en forsikring mot at utgiftene på boliglånet ditt øker i fremtiden.

Bakgrunnen for problemstillingen er at boliglånsrentene nå er på rekordlave nivåer, så skal du binde renten, er dette tidspunktet å vurdere om du skal gjøre dette eller ikke.

Renten på boliglånet kan du binde i hovedsak for tre, fem og ti år, og regelen er enkel; et fastrentelån er å regne som slags forsikring og du binder renten om du trenger forutsigbarhet i din privatøkonomi. Kun slik er du garantert kontroll på dine fremtidige renteutgifter. Uansett kommende utvikling i rentemarkedet, er da din boliglånsrente fast ut bindingstiden.

Fordelene med flytende rente derimot, er at dette historisk sett – over tid – alltid er det rimeligste alternativet. Dersom du sier opp en avtale om fastrente, kan du risikere å betale en såkalt «overkurs» til banken i de tilfellene du har «spart» renteutgifter i perioden. Dette slipper du, naturlig nok, om du har en avtale om flytende rente.

Konklusjonen er altså at en avtale om fastrente er en forsikring mot at utgiftene på boliglånet ditt øker i fremtiden. Denne forsikringen kan være nyttig å betale om du er usikker på din egen privatøkonomi i tiden som kommer, men du må regne med at det vil være økonomisk rimeligere å velge flytende rente. Med fastrente betaler du litt mer, men økonomien din blir forutsigbar og tryggere.

Godt valg, og skulle du ha noen spørsmål i denne sammenheng, eller du trenger en refinansiering, ta kontakt med Figent på tlf. 93228783, eller e-post post@figent.no.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi