Norges Bank melder om rekordlav rente i lang tid fremover

Boliglånsrentene er viktige for oss alle og vi ønsker – naturlig nok - å betale minst mulig til banken vår. Derfor er det godt nytt for oss låntakere at rentene vil forbli forholdsvis lave, mest sannsynlig, i lang tid fremover.

Norges Bank melder om rekordlav rente i lang tid fremover
Har du behov for en gjennomgang av økonomien din? Vi hjelper deg gjerne.

Norges Bank har vært blant de aller første sentralbankene til å varsle at rentehevinger kommer. Den europeiske sentralbanken har motsetningsvis signalisert at rentene vil forbli rekordlave i lang tid.

I mars kom det signaler fra Norges Bank at den første rentehevingen kommer i andre halvår, mest sannsynlig i september eller desember. Deretter blir det fem eller seks rentehevinger frem mot 2024 hver på et kvart prosentpoeng. Dette er anslag og estimater som det alltid vil hefte usikkerhet ved, men om dette blir situasjonen, er det neppe grunn til den store bekymringen for oss låntakere. Dagens renter er allerede på et historisk lavt nivå og skulle det eksempelvis bli seks rentehevinger på hver 0,25 %, vil det tilsi en renteøkning på samlet 1,5 %.

Positivt for fremtidige boutgifter

Sett i den store sammenhengen vil dette fortsatt være renter på et svært lavt nivå, med andre ord positivt for våre fremtidige boutgifter. Det er mange faktorer som kan endre tempoet og størrelsen på rentehevingene. Slik det økonomiske bildet er i dag er spesielt kronekursen, pandemien og den pågående vaksineringen forhold som er viktige i denne sammenheng, men altså, slik det ser ut i dag er det godt rentenytt fra Norges Bank.

Ønsker du å se på en refinansiering av boliglånet ditt? Trenger kanskje hele økonomien din en gjennomgang og refinansiering? Ta kontakt med Figent på tlf. 93228783, eller e-post post@figent.no.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi