Krisen som aldri kom

Da nærmer vi oss et og et halvt år med pandemi, korona, smittevern og restriksjoner som vi alle har følt på i dagliglivet. Bortimot alle økonomiske eksperter spådde dommedag, økonomiske krise og en betydelig økning av nordmenns inkassogjeld, nettopp grunnet pandemien. Nå nærmer vi oss slutten og vi kan alle se lyset i tunnelen, så hva er egentlig fasiten?

Krisen som aldri kom
Er du en av dem som sliter med inkassogjeld og økonomiske problemer? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Inkassobyrået, Kredinor, med analysesjef Magnus Solstad, har avblåst inkassokrisen alle trodde ville komme. Spådommen om at Norge ville møte en inkassokrise var sannsynlig, tatt i betraktning tidligere økonomiske kriser de siste tiårene hvor alle tall har vist en betydelig økning nordmenns inkassosaker. Ta eksempelvis finanskrisen som begynte høsten 2008 hvor økningen i inkassosaker ble hele 20 %.

Nå, mens Norge og verden, er på god vei ut av koronakrisen, ser vi ingen slik inkassoøkning. Snarere tvert imot har utviklingen vist en nedgang i antallet inkassosaker. I tillegg har sparingen til nordmenn doblet seg, i følge Solstad.

Positiv utvikling

Dette er en svært positiv utvikling og mye av årsaken tror vi kan tilskrives det faktum at folk har vært mye hjemme og mange butikker har vært nedstengt, slik at det har vært mindre anledning til å bruke penger og større grunn til å spare.

Selv om enkelte bransjer, og da spesielt reiseliv, restaurant- og utelivsbransjen, har hatt svært tøffe tak, er dette unntaket. Den spådde krisen kan avlyses, og heldigvis for det.

Likevel er det – dessverre – mange som sliter med sin inkassogjeld og økonomiske problemer. Gjelder dette deg, anbefaler vi deg å ta kontakt med Figent på tlf. 93228783, eller e-post post@figent.no. Er det noen som kan hjelpe deg ut av gjeldskrisen, så er det oss. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi