Eksperter bekymret for nordmenns økende forbruksgjeld

Det er flere som frykter for økonomien i tiden etter koronapandemien. Geir Grindland i Inkassopartner frykter vi vil se høyere inkassogjeld og mye høyere konkurstall i tiden som kommer.

Eksperter bekymret for nordmenns økende forbruksgjeld
Vi har lang fartstid i bransjen og hjelper deg gjerne med å få orden på økonomien.

Det er flere som frykter for økonomien i tiden etter koronapandemien. Geir Grindland i Inkassopartner frykter vi vil se høyere inkassogjeld og langt høyere konkurstall i tiden som kommer.

Årsaken er fremtidige rentehevinger, og det er ikke spørsmål om disse rentehevingene kommer, men når de kommer. Grindland, som har arbeidet med inkasso i 25 år, har aldri sett lignende, sier han i et intervju med Nettavisen Økonomi. Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet er derimot ikke fullt så pessimistisk, da han presiserer at de som har fått lån skal være testet av bankene på at de kan tåle en renteøkning på opp til 5 %.

Bekymret for dem over 60 år

Grindland mener likevel at vi er i en tid som er «voldsom skummel», selv om det samlede inkassovolumet har ligget stabilt de siste månedene. Han mener vi fort kan se en økning i nordmenns inkassogjeld allerede i år. Grindland frykter en inkassoboom som skyter i taket og er spesielt bekymret for mislighold og økning av inkassosaker blant de over 60 år, da denne aldersgruppens inkassogjeld er generelt i sterk vekst.

De inkassosakene som nå øker er innen strøm, telefon og netthandel. Dessverre har koronapandemien forsterket de økonomiske forskjellene blant folk, hevder Jenssen, som også presiserer at vi må forvente en økning av inkassosaker. En positiv tendens er likevel at nordmenns samlede forbruksgjeld har blitt redusert gjennom hele pandemien, selv om den økte igjen i mars, som er et brudd på den positive tendensen det siste året.

Ønsker du en gjennomgang av din økonomi, eller trenger du hjelp til å få kontroll på din inkassogjeld? Ta kontakt med Figent på tlf. 93228783 eller e-post post@figent.no.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Bli kvitt inkassogjeld
Bli kvitt inkassogjeld

Får du brev fra inkassoselskap? Vi hjelper deg å bli kvitt inkassogjelden.

Bli kvitt inkassogjeld