Har du betalingsproblemer?

Klarer du ikke å betale dine løpende regninger, har du betalingsproblemer. Kanskje er dette høyst midlertidig, du venter på å komme deg i jobb eller du har vært sykemeldt en periode, eller så er dette noe du kanskje har slitt med i årevis og inkassosakene har bare tårnet seg opp?

Har du betalingsproblemer?

Dersom du er en av de heldige som vet at dine betalingsproblemer er av midlertidig karakter, er det enklere å komme seg gjennom slike perioder, selv om dette kan oppleves som særdeles ubehagelig og belastende for den som rammes. I slike tilfeller bør du kontakte de kreditorene du skylder penger, forklar dem situasjonen og be om utsettelse på betalingen. Har du mulighet til å betale litt, gjør det og be om utsettelse på restbeløpet.

Dersom dette alene ikke løser problemet kan neste skritt kan være å ta kontakt med banken din og be om hjelp. Forklar dem situasjonen og spør om du kan søke en midlertidig kreditt. Bankene kan i slike tilfeller strekke seg langt dersom dine betalingsproblemer er av kortere varighet. Det er i så fall viktig å ta kontakt før du får registrert noen inkassosaker på deg, for om det skjer vil ikke banken din hjelpe deg.

En siste løsning kan muligens være å spørre familie eller venner om et lite lån for å komme seg gjennom den vanskelige tiden. Ikke vær redd for å snakke med dine nærmeste om dine betalingsproblemer. De aller fleste av oss har opplevd dette selv, en eller flere ganger i livet.

Har du hatt betalingsproblemer i lengre tid?

Kanskje har du slitt med betalingsproblemer i mange måneder, eller til og med år? I så fall er sannsynligheten også veldig stor for at du har flere inkassosaker, betalingsanmerkninger og kanskje til og med trekk i lønn eller trygd? Kanskje har du også fått brev fra namsmannen som truer med tvangssalg av boligen din? Da er det virkelig alvor og noe må gjøres, men det store spørsmålet du da stiller deg er kanskje hva gjør du?

Dersom du har hatt langvarige, økonomiske problemer, er våre råd som følger:

  1. Skaff deg først en fullstendig oversikt på all gjeld du har. Dette gjelder absolutt alle inkassosaker, betalingsanmerkninger, utlegg kreditorene har tatt i din bolig, ubetalte fakturaer og lån som ikke er misligholdt. Denne oversikten er helt avgjørende for det videre arbeid mot en løsningen i saken din.
  2. Kontakt så alle kreditorene dine og inkassobyråene. Forklar dem situasjonen, be om utsettelse på sakene dine og si at du nå arbeider med en løsning på alle dine økonomiske problemer.
  3. Deretter må du skaffe deg en refinansiering slik at alle inkassosaker utbetales og du får kontroll på dine øvrige gjeldsposter. Har du ikke betalingsanmerkninger eller inkassosaker, ta kontakt med din egen bank, eller hvilken som helst bank, og søk en refinansiering. Dersom du derimot har inkassosaker og registrerte betalingsanmerkninger, kontakt de ulike spesialbankene som kan gi lån i nettopp slike tilfeller eller kanskje kan en refinansiering gjennom Husbanken i din hjemkommune være løsningen? Du har også private selskaper, som Figent. De er spesialister på å finne den optimale refinansieringen tilpasset akkurat din økonomiske situasjon.

Husk derfor at det finnes løsninger, selv om situasjonen kan virke helt håpløs. Det viktigste er at du snarest får betalt ut alle dine inkassosaker og betalingsanmerkninger og igjen blir kredittverdig. Det kan være gode muligheter for at du kan finne en refinansiering til en kostnad per måned som du kan leve med.

Har du flere spørsmål som du lurer på? Ta kontakt med oss i Figent. Vi har dyktige og erfarne rådgivere som du kan prate med helt uforpliktende. Du når oss på tlf. 93 22 87 83.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker
Privatøkonomi
Privatøkonomi

Er du lei av å slite i motbakke? Vi hjelper deg tilbake til toppen.

Privatøkonomi