Eldre med gjeldsproblemer

Er du en av dem som har gjeldsproblemer når du egentlig skulle levd livets glade – og beste – dager? Det var kanskje ikke slik du så for deg å snart møte alderdommen, med mye og kanskje misligholdt gjeld? Du vet kanskje heller ikke helt hva som er grunnen til at det ble slik, og hvorfor?

Eldre med gjeldsproblemer

Det er kanskje en mager trøst, men godt voksne med betalingsproblemer og inkassosaker i Norge bare øker og øker. Figent erfarer selv at stadig flere over 60 år søker hjelp for å bli kvitt sine inkassosaker. Inkassobyrået Lindorff har gjort en analyse som viser at i 2018 sliter så mange som 18.000 eldre over 66 år med betalingsproblemer, altså like mange som bor på Jessheim, eller Narvik, for den saks skyld. Uansett, mange er det, altfor mange.

Hva kan årsakene til dette være?

Figent ser at mange – dessverre – ikke har vært klar over det inntektsbortfallet man får når man går fra et yrkesaktivt liv og blir alderspensjonist. Den økonomiske overgangen kan være brå, svært brå, for enkelte. Videre har flere eldre fått et forbruksmønster som ofte ikke helt passer med den nye økonomiske hverdagen som pensjonist. Vi ser også at man drar med seg mange og større lån inn i pensjonisttilværelsen, som kan være vanskelig å hanskes med når inntekten reduseres.

Hva kan du selv gjøre for å unngå betalingsproblemer?

Før du blir pensjonist, bør du sette deg inn i alle pensjonsavtalene dine. Klarer du det ikke selv, søk hjelp, men sørg for at du får en oversikt på hvilke inntekter du kan forvente deg som pensjonist slik at du kan planlegge for fremtiden. Dette er også tidspunktet å vurdere om du skal selge boligen og tilpasse deg en ny tilværelse i en mindre og mer veltilpasset bolig.

Dersom du allerede er blitt pensjonist, vil dette være for sent, og da bør du snarest gjøre tiltak som reduserer forbruket ditt og bedrer likviditeten. Kanskje en samtale med banken om avdragsfrihet eller såkalte seniorlån kan være noe for deg? Vi skal ikke gå i detaljer på disse produktene her, men for noen kan dette muligens være gode løsninger.

Hva om du allerede har fått betalingsproblemer?

Er du kommet i en situasjon med mye gjeld, inkassosaker og kanskje til og med trusler om tvangssalg eller trekk i trygden, må du se på mer drastiske løsninger. I slike tilfeller bør du søke profesjonell hjelp for å se på dine muligheter for en refinansiering, slik at det kan ryddes i gjeldspostene dine og inkassogjelden kan slettes, en gang for alle. Det er veldig mulig at Figent, eller andre selskaper, kan hjelpe deg med dette. Det viktigste er at du nå søker hjelp slik at du snarest kan får løst dine gjelds- og betalingsproblemer.

Har du flere spørsmål som du lurer på? Ta kontakt med oss i Figent. Vi har dyktige og erfarne rådgivere som du kan prate med helt uforpliktende. Du når oss på tlf. 93 22 87 83.

Skriv litt om din situasjon så kontakter vi deg.

*All refinansiering krever pant i fast eiendom
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt – vennligst prøv igjen.
En illustrasjon av en mann som arbeider med kundeservice via telefon.

Ønsker du bistand fra oss?

En illustrasjon av en mann som arbeider på en laptop.
Skattegjeld
Skattegjeld

Sliter du med skattegjeld? Har du vært i dialog med kemneren eller skatteetaten uten hell?

Skattegjeld
Betalingsvansker
Betalingsvansker

Opplever du at regninger og betalingskrav samler seg opp og blir vanskelig å håndtere?

Betalingsvansker